Siyonist Rejimin Tüm Engellemelerine Rağmen Mescid-i Aksa Doldu Taştı…

  • 19 Aralık 2014
  • 665 kez görüntülendi.
Siyonist Rejimin Tüm Engellemelerine Rağmen Mescid-i Aksa Doldu Taştı…

Siyonist işgal rejiminin çıkardığı zorluklara ve engellemelere rağmen bugün Cuma namazında Mescidi Aksa’da yine büyük bir kalabalık oluştu. Bugün yine işgal güçlerinin sıkı bir şekilde güvenlik kuşatmasına aldığı Mescidi Aksa’da Cuma namazına yaklaşık 55 bin kişinin katıldığı, katılanlardan 200 kişinin de Gazze ahalisinden olduğu haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi Kudüs muhabirinin verdiği bilgilere göre, Filistinliler bugün Cuma namazlarını Mescidi Aksa’da eda edebilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren buraya akın etmeye başladılar. Kudüs şehrinin muhtelif semtlerinden ve kenar mahallelerinden gelenlerin yanı sıra 1948’de işgal edilmiş bölgedeki farklı şehirlerden de çok sayıda kişi Cuma namazı için Mescidi Aksa’ya geldi. Gazze ahalisinden de çoğunluğunu yaşlıların ve kadınların oluşturduğu 200 kişi Cuma namazına Mescidi Aksa’ya ulaşabildi. Bu kişilerin Erez sınır kapısını kullanarak Kudüs tarafına geçtikleri ifade edildi.

Normalde yaş sınırlaması uygulanmamasına rağmen işgal güçleri yine gençlerin birçoğunun Mescidi Aksa’ya girmesini engelledi ve bunların kimlik kartlarına el koyarak kendilerini Cuma namazı kılınıncaya kadar ana giriş kapılarında bekletti.

Namazdan sonra binlerce kişi haremin ön kısmından başlayarak bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Mescidi Aksa’yı hedef alan saldırı ve baskınlara tepkileri dile getiren, Mescidi Aksa’nın sahipsiz kalmayacağını vurgulayan sloganlar atıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.