Siyonist Suud Rejimi, Yemen Halkına Korkakça Saldırılarını Sürdürüyor

  • 04 Haziran 2015
  • 797 kez görüntülendi.
Siyonist Suud Rejimi, Yemen Halkına Korkakça Saldırılarını Sürdürüyor

Suudi Arabistan savaş uçakları Yemen’e yönelik saldırılarının devamında bu ülkenin birkaç önemli bölgesini bombaladı.
Yemen Ensarullah hareketi yetkilisi yaptığı açıklamada, Arabistan liderliğindeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının, bugün bu hareketin üssüne yönelik düzenlediği bombardımanlarda 30 kişinin şehid olduğunu bildirdi.
El Alem televizyon kanalının bugünkü haberine göre, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik hava saldırılarının devamında, Suudi savaş uçakları El Hedide eyaletinde bir çok bölgeyi ve ayrıca, Marb eyaletine bağlı Kufel, El Zur, el Cefine ve El Deşduş bölgesini de bombaladılar.
Öte yandan hastane kaynakları, Suudi rejimi savaş uçaklarının Sana’nın Erre Hemdan sivil yerleşim bölgelerine yönelik hava saldırılarında üçü kadın, üçü çocuk olmak üzere 8 Yemen’linin öldüğünü bildirdi.
Ayrıca Sana’nın kuzeyindeki bir askeri bölgeye yönelik düzenlenen başka bir saldırıda da 32 Yemen’linin yaralandığı belirtildi.
Bir başka haberde de, Yemen ordu güçleri ve halk komitelerinin şiddetli çatışmaların ardından Yemen’in kuzeyindeki El Cuf eyaletinin El Yetme bölgesini kendi kontrollerine geçirmeyi başardıkları belirtildi.
Yemen güvenlik güçlerinin ayrıca, Marib eyaletindeki El Ced’an bölgesindeki iki askeri üssün kontrolünü ele geçirdikleri ve Aden eyaletinde yer alan El Mensur limanını El Kaide unsurlarından temizlemek için bölgede ilerlemeye devam ettikleri bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.