Siyonist Suudi Güçleri, Avamiye Şehrindeki Vatandaşların Evlerini Tahrip Etmeye Devam Ediyor

  • 28 Haziran 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Siyonist Suudi Güçleri, Avamiye Şehrindeki Vatandaşların Evlerini Tahrip Etmeye Devam Ediyor

Associated Press’te Suudi Arabistanın “el-Avamiye” kentinde bulunan tarihi bir mahallenin tahrip edilmesiyle ilgili yer alan bir röportajda, vatandaşların yaşadığı 400 yıllık bir geçmişe sahip olan bu bölgede Suudi güçlerinin mahalle sakinlerine saldırarak son yıllarda ortaya çıkan krizi daha da alevlendirmeye çalıştığı bildiriliyor.

Geçen Mayıs ayında mahalledeki bazı binaların yıkımına dair şikayette bulunan BM’ye yenilendirme ve vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi zorunluluğu gerekçesini öne süren Suudi Arabistan yetkilileri, ardından teröristlerin bu kentte daha aktif olduğunu iddia etmişti.

Görgü tanıklarının açıklamalarına göre, güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarıyla kentte yoğun bir şekilde yerleşmesi sokağa çıkma ortamına benzer bir atmosfer oluşturmuştur.

Bulunduğumuz sene boyunca El-Avamiye’de yaşanan çatışmalar sonucu, 6 asker, 6 aktivist ve bazı sıradan vatandaş yaşamını yitirmiştir. Bu çatışmalar Suudi rejiminin sözü geçen tarihi mahallenin tahrip etmeye kalkmasından kaynaklandığı biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.