Siyonist Suudi rejiminin Yemen halkına saldırıları sürüyor

  • 14 Ekim 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Siyonist Suudi rejiminin Yemen halkına saldırıları sürüyor

Siyonist Suudi savaş uçaklarının Yemen el-Hadid eyaletinde el-Huhe şehrine hava saldırısı düzenlemesi sonucu sivil halktan 5 kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı.

Yemen resmi haber ajansın Seba’nın bildirdiğine göre Suudi rejimi başkanlığındaki koalisyon Yemen’in şehirleri ve alt yapısı tesislerine yönelik saldırılarının devamında el-Huhe kentinde bazı yerleşim bölgelerini hedef aldılar ve bu saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.

Bu saldırıda ayrıca 28 yerleşim bölgesinin de hasar gördüğü bildirilmekte.

Yemen ordusu ve halk direniş güçleri ise bu saldırıya misilleme olarak Arabistan’ın Asir bölgesinde Suudi liderliğindeki koalisyon güçlerinin bir karargahı hedef aldılar.

Öte yandan Yemen ordusu sözcüsü Şeref Lokman, Arabistan ve yandaş güçlerin Maarif şehrinde kimyasal ve biyolojik silahlardan yararlandıklarını bildirerek, bu bölgede saldırgan güçlerin ilerleme kaydettikleri yolunda çıkan haberler ise yalanladılar.

Arabistan rejimi ve koalisyon güçlerinin Yemen’e saldırı başlattıkları günden şimdiye kadar bu ülke halkından 6 bin 979 kişi hayatını kaybetmiş, 14 bin 643 kişi de yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.