Siyonist Trump’ın nükleer anlaşma aleyhindeki sözleri devam ediyor

  • 17 Ekim 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Siyonist Trump’ın nükleer anlaşma aleyhindeki sözleri devam ediyor

Amerikan başkanı Trump, İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer anlaşma KOEP’in son bulması ihtimalinin gerçek bir ihtimal olduğunu söyledi.

İRİB muhabirine göre, Trump, dün Beyaz Saray’da dışişleri ve savunma bakanlarının da olduğu bakanlar kurulu oturumunda yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmanın halihazırda mütalaa aşamasında ve incelenmekte olduğunu söyledi.

Amerikan başkanı, nükleer anlaşmayı Amerika için korkunç bir anlaşma olarak niteledi.

Diğer taraftan siyonist İsrail rejiminin Amerika büyükelçisi Run Dermer de, Trump’ın İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kalmadığına dair kararının çok doğru olduğunu söyledi.

Siyonist İsrail, Suudi rejimi ve müttefikleri dünya toplumu ve Avrupa ülkelerinin aksine Trump’ın İran karşıtı tutumuna destek verdiler.

Bu arada Amerikan dışişleri bakanı ile Amerika’nın BM temsilcisi, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkmasına dair vurgu yapan Trump’a rağmen Amerika’nın bu anlaşmadan çıkmaması gerektiğini bildirdiler.

İran nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını bildirirken nükleer anlaşmanın tek mercii olan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu da yayınladığı raporlarla İran’ın anlaşmaya bağlılığını teyit etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.