Siyonist Trump’ın Tehditlerine Rağmen 128 Ülke Kudüs Lehinde Oy Kullandı

  • 22 Aralık 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Siyonist Trump’ın Tehditlerine Rağmen 128 Ülke Kudüs Lehinde Oy Kullandı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Kudüs şehrini İsrail’in başkenti kabul etme kararını ele aldı.

Güvenlik Konseyi’nde yalnız kalan ABD’nin tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyen ülkeler tasarıyı 128 oy ile kabul etti. 9 ülke tasarının reddi yönünde oy kullanırken, 35 ülke ise çekimser kaldı.

ABD’nin aleyhte oy kullandığı tasarıda, Kudüs’le ilgili yapılacak bir değişikliğin yasa dışı ve geçersiz olduğu belirtilerek, Amerika Başkanı Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etme kararından vazgeçmeye davet ediliyor.

Tasarı metninde “Kutsal Kudüs şehrinin statüsünde, karakter ve demografisini değiştirmeye yönelik herhangi bir adımın geçersiz, hükümsüz olduğu ve ilgili Güvenlik Konseyi kararları uyarınca feshedilmesi gerektiği beyan olunur” deniyor ve bu bağlamda tüm üye devletlerden Güvenlik Konseyi 478 (1980) sayılı kararı gereğince Kutsal Kudüs şehrinde diplomatik misyon açmaktan kaçınması isteniyor.

Tasarı aynı zamanda tüm üye devletlerden BM Güvenlik Konseyi’nin Kudüs kararlarına uyması ve bu kararlara aykırı atılan adım ve kararları tanımamaları talebinde bulunuyor.

Geçen pazartesi günü BM Güvenlik Konseyi’ne gelen karar Amerika tarafından veto edilmişti.

ABD Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in ülkelerin BM daimi temsilcilerine bir mektup yollayıp daha sonra da sosyal medya hesabından ABD’nin yardımları kesmekle tehdit etmesine rağmen 128 ülke tasarıya destek verdi.

ABD ve İsrail’in yanı sıra, sadece Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Togo ve Palau tasarıya karşı oy kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.