Siyonist Uzman : İran İsrail İçin Tehlike Arz Ediyor

  • 17 Eylül 2019
  • 780 kez görüntülendi.
Siyonist Uzman : İran İsrail İçin Tehlike Arz Ediyor
 40 yıldır Siyonist Rejim ordusunda faaliyet göstermiÅŸ olan Ä°srailli ünlü askeri uzman Gharshun Hakuhin ÅŸunları söyledi: “Ä°ran’ın faaliyetleri Ä°srail’in bekası için bölgede ciddi ve önemli bir tehdittir. Bu faaliyetler, Ä°srail’in ilerlemesi ve geliÅŸmesini engelleyecektir.”
Qodsna’nın Filistin El’an’dan naklettiÄŸine göre, Siyonist Rejim komutanı en son yaptığı açıklamada ÅŸu geliÅŸmelerden bahsetti: Ä°srail’i çok karmaşık sorunlar tehdit ediyor, Ä°srail’in Ä°ran güçlerine karşı birkaç cephede yani Suriyenin güneyinde, Lübnan’dan Hizbullah ile ve Gazze ÅŸeridindeki Filistin direniÅŸ güçleriyle mücadele etmesi Telaviv’in her taraftan muhasara altında olmasına sebep oldu.”
Yıllarca Mısır ve Suriye’ye karşı savaÅŸta komutanlık yapmış olan Hakuhin’e göre, Suriye’deki iç savaşın bitiminden beri ÅŸu hususa ÅŸahit olundu ki Suriye’nin kuzeydeki askeri cephesi tamamıyla Ä°ranlı güçlerin, Hizbullah’ın ve Suriye’nin lehine deÄŸiÅŸti. Bunlara ilaveten devam eden faaliyetler, Ä°slami Cihad ve Hamas’ın Gazze ÅŸeridindeki hareketliliÄŸi Ä°srail’i her an savaÅŸ için birkaç cephede hazırlık yapmak zorunda bıraktı.
Siyonist komutan ayrıca ÅŸuna da iÅŸaret etti: “Ä°srail son on yılda çok önemli ve inanılmaz bir tehditle karşı karşıya kalmış durumda. Hizbullah’ın füzeleri ve genel olarak Suriye direniÅŸ güçleri ve bölgedeki yüksek sayıda füzeler, Ä°srail’in altyapısı için çok büyük engel ve tehdit sayılıyor. Åžimdi Ä°srail’in askeri hava üsleri ve rejimin ordu komutanlıkları, yakıt istasyonları, elektrik üretim merkezleri ve havaalanları bölgedeki direniÅŸ güçlerinin füzelerinin hedefinde.
Siyonist uzman son olarak sözlerine ÅŸunları da ekledi: “Ä°ran güçleri halihazırda iÅŸgal edilen Golan’da yeni bir askeri cephe açmanın peÅŸinde. Hizbullah’ın, Suriyeli güçlerin ve son zamanlarda Irak’ta ortaya çıkan HaÅŸdi Åžabi’nin yardımıyla bunu gerçekleÅŸtirmenin peÅŸindeler.”
Hakuhin ayrıca ÅŸu soruyu da gündeme getirerek bir iddiada bulundu: “Ä°srail’in askeri hazırlıkları en üst seviyeye çıkardığı bu günlerde kim onunla çatışmak ister ki?”
Hakuhin; Ä°ran ve Hizbullah’ın tam bir kurnazlıkla Ä°srail ile doÄŸrudan savaÅŸarak deÄŸil de çeÅŸitli operasyonlarla ve Ä°srail’e ağır hasarlar verdirerek rejimi ve liderlerini yıpratmaya çalıştıklarını da dile getirdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.