Siyonist Yerleşimci lider: Her gün cenazeler gelmesinden korkuyoruz

  • 02 Kasım 2022
  • 73 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimci lider: Her gün cenazeler gelmesinden korkuyoruz

İsrail işgal rejiminin Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine inşa ettiği yerleşim merkezlerine yerleştirdiği ve aynı zamanda Filistinlilere karşı gerilla gücü olarak kullandığı yahudi yerleşimci çeteler bir yandan terör saldırılarını sürdürürken diğer yandan Filistin direnişinin haklı ve meşru mücadelesi karşısındaki endişelerini de saklayamıyorlar.

Yahudi yerleşimcilerin, Filistin’in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil’in güneyindeki Gush Etzion yahudi yerleşim merkezinde yaşayan ve yerleşimci çetelerin tanınmış liderlerinden olan Shlomo Naiman; “Biz İsrail’deki siyasi çevrelere seslenmiş ve bize karşı eylemler düzenlenmesinin engellenmesi için tüm Filistin köylerinin kapatılmasını ve kuşatmaya alınmasını istemiştik. Aksi takdirde her gün cenazeler gelmesinden korkuyoruz.” diye konuştu.

Yerleşimci çetelerin lideri tabii, vatanı işgal edilmiş bir halkın bu işgale karşı sürdürdüğü haklı ve meşru direniş karşısındaki endişesini aynı zamanda bu halkın iyice kıskaca alınması yönünde talepte bulunmanın gerekçesi olarak kullanmak suretiyle istismar ediyor. Ama kafası yeterince çalışmadığından veya belki işine gelmediğinden, işgal altındaki vatanını kurtarma, gasp edilmiş haklarını geri alma, özgürlüğünü yeniden kazanma, yurtlarından çıkarılanların geri dönüşlerine imkan sağlama konusunda kararlı, bunun için her türlü fedakarlığa hazır bir toplumun kendilerini asla orada durdurmayacağını bir türlü anlamak da istemiyor. Şiddetin, zulmün, katliamın ve terörün her şeyi çözeceğini sanıyor.

Tarihte şiddet ve zulüm yoluyla egemenliklerini sürdüreceklerini sanan nice zalimlerin kararlılıkla sürdürülen hak ve özgürlük mücadelesi karşısında yenilgiyi kabul ederek, işgal ettikleri topraklardan burunları yerde sürtünmüş bir şekilde ve zelil bir halde çıkarıldığını bir türlü düşünmek istemiyor. Oysa Filistin topraklarında sürekli kan dökerek egemenliğini sürdürmekte ısrar eden işgalci siyonistleri bekleyen gelecek de işte böyle bir zillettir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.