Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait Tarım Ürünlerini Yaktı

  • 13 Mart 2018
  • 1.002 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait Tarım Ürünlerini Yaktı

Yahudi yerleşimciler dün (12 Mart Pazartesi) El-Halil’in güneyindeki Musafir Yatta bölgesinde yaklaşık 30 dönümlük bir arazide ekili kışlık ürünleri yaktı.

El-Halil’in güneyindeki Irkçı Ayrım Duvarına Karşı Halk Direnişi Komiteleri Koordinatörü Ratib El-Cubur, Ma’on Yahudi Yerleşkesi sakini bir grup yerleşimcinin yerleşke yakınlarındaki Hılletu’l-Adra bölgesinde tarım ürünlerini ateşe verdiğini söyledi.

Yakılan arazinin ve ürünlerin Eş-Şevahin ailesine ait olduğunu belirten El-Cubur, çiftçilerin ve çobanların kışın hayvanlarını yakılan ürünlerle beslediklerini bildirdi.

İşgal güçlerinin ayrıca Musafir Yatta’daki Susya bölgesinde havadan Filistinlilerin evlerinin ve çadırlarının görüntülerini aldığı belirtildi.

Öte yandan Yahudi yerleşimcilerin dün Nablus’un güneyindeki Havara beldesinde arazilerinde çalışmakta olan çiftçilere saldırdığı ifade edildi.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimi dosyasını takipten sorumlu Gassan Dağlas, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakini yerleşimcilerin Havara’nın kuzeyindeki Et-Tayra bölgesinde ekim yapan çiftçilere saldırdığını söyledi.

Dağlas, Yahudi yerleşimcilerin ayrıca çiftçilerin traktörlerini hedef aldığını ve traktörleri tahrip etmeye çalıştığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.