Siyonist Yerleşimciler Kahin Elbiseleri Giyerek Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 23 Eylül 2015
  • 911 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler Kahin Elbiseleri Giyerek Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (23 Eylül Çarşamba) Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Merkezi “QPress”in bildirdiğine göre, Yahudi yerleşimciler Yahudilerce kutsal bayram günü kabul edilen Yom Kippur dolayısıyla kahin kıyafetleri giyerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. QPress Merkezi, baskını tehlikeli bir gelişme olarak nitelendirdi.

İşgal yönetiminin İslami Vakıflar Dairesi’yle yaptığı anlaşmayı bozarak El-Mağaribe Kapısı’nı arefe günü Yahudi yerleşimcilere açtığını ifade eden QPress Merkezi, işgal güçlerinin üçü hariç Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapattığını, açık bırakılan kapıların Hıtta, Es-Silsile ve El-Meclis kapıları olduğunu ve 40 yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediğini söyledi.

İşgal güçlerinin dün akşam başlayan ve önünüzdeki Çarşamba günü akşamına kadar devam edecek olan Yom Kippur dolayısıyla Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve Mescid-i Aksa’ya giden yollarda güvenlik tedbirlerini artırdığı kaydedildi.

İşgal güçleri, Burak Alanı’nda Yahudi yerleşimcilerin rahat bir şekilde ayin yapmaları için her türlü önlemi alırken Mescid-i Aksa’ya girişlere kısıtlama getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.