Siyonist yerleşimcilerden bir grup yine Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

  • 26 Nisan 2015
  • 781 kez görüntülendi.
Siyonist yerleşimcilerden bir grup yine Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Siyonist yerleşimcilerden bir grup bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri ve himayesi altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa bekçilerinden biri konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, 18 Yahudi yerleşimcinin işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiğini söyledi.

Siyonist yerleşimci grubun Mescid-i Aksa’nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezmek istediği fakat cemaatin baskına tepki göstererek Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli işgal polisleri, Mescid-i Aksa’daki Filistin varlığını azaltmak amacıyla girişlere kısıtlama getiriyor ve içeriye girenlerin kimliklerine kapılarda çıkışta geri vermek üzere el koyuyor. İşgal polisi bu uygulamayla, baskınlara karşı tepki eylemlerine katılan Filistinlileri çıkışta kimliklerini almak isterlerken gözaltına almayı hedefliyor.

Bu arada, Kudüs kentinde işgal güçlerinin dün sabah erken saatlerde Filistinli bir genci şehit etmesinin ardından kentin birçok mahallesinde olası çatışmalara karşı yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.