Siyonistler, bayrak yürüyüşü öncesi “güvenli sığınak” yerleştiriyor

  • 27 Mayıs 2022
  • 94 kez görüntülendi.
Siyonistler, bayrak yürüyüşü öncesi “güvenli sığınak” yerleştiriyor

Siyonist rejim, Filistinli grupların “bayrak yürüyüşüne” tepki vermesinden korktuğu için Gazze yakınlarındaki kasabalar arasında “güvenli sığınak-oda” dağıttı.

Siyonist rejim, her yıl İbrani takviminde 28 Mayıs’a denk gelen “Kudüs” denilen günün arifesinde büyük bir yürüyüş düzenliyor; bu yürüyüş babulamud’dan başlayarak Kudüs kentinin eski mahallelerinden geçerek Mescid-ul Aksa’ya varıyor.
Alınan haberlere göre Filistin direnişi gönderdiği mesajda, Siyonist düşmana, ilan edilen tarihte bayrak yürüyüşünün yapılmasına izin vermeyeceğini belirtti.
Sema Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre bubağlamd Siyonist rejim ordusu dün yürüyüş yolunda Gazze yakınındaki yerleşim alanlarında daha fazla “güvenli sığınak-oda” yerleştirdi.
Filistinlilerin tepkisinden endişe duyan rejim, bayrak yürüyüşüne 72 saat kala Sedirut, Asqalan ve Be’ir es-Sab’a kasabalarında güvenli odalar dağıttı.
Siyonist rejim İsrail polisine göre, Kudüs’te 3 binden fazla asker ve yakındaki şehirlerde yüzlerce asker konuşlandırıldı.
Daha önce yapılan açıklamalarda Filistinli yetkililer, Siyonistlerin işgal altındaki Kudüs’te bayrak yürüyüşü düzenlemedeki ısrarını savaş ilanı anlamında olduğunu vurguladılar. Direniş grupları da yürüyüşün düzenlenmesinin patlamaya neden olacağı konusunda uyardı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.