Siyonistler, dün sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

  • 26 AÄŸustos 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Siyonistler, dün sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün sabah (25 Ağustos Salı) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal polisinin himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaşan Yahudi yerleşimcilerin cemaate ve baskınlara karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere yönelik provokatif davranışlar sergiledikleri ifade edildi.

Başlarındaki rehberlerden Yahudilerce kutsal sayılan sözde heykel hakkında açıklamalar dinleyen Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa cemaatinin yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği bildirildi.

Bu arada, Filistinli kadınların ve öğrencilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermeyen işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki güvenlik önlemlerini sıklaştırdığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin her yaştan kadının Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediğini, erkeklere de Mescid-i Aksa’ya girdikten yarım saat sonra dışarıya çıkmalarını şart koştuğunu ve bu şarta uymayanları sorguya çekmekle tehdit ettiğini söyledi.

Kaynaklar ayrıca, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa içindeki şer’i kız okulunda okuyan öğrencilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.