Siyonistler Filistin direniş füzelerinden kaçıyor

  • 16 Kasım 2018
  • 1.063 kez görüntülendi.
Siyonistler Filistin direniş füzelerinden kaçıyor

Siyonist İsrail rejimi bölge bakanı Tsahi Hongbay, İsrail’in, Filistin direniş güçlerinin füzelerinden dolayı ateşkesi kabul ettiğini söyledi.

Bu arada İsrailli General Roni Itzik iki günlük savaşta Hamas’ın güçlü bir karşı koyuşla son sözü söyleyerek İsrail’e “size yeni bir denklem dayatıyoruz. Bundan sonra göreceğimiz her saldırıya mutlaka karşılık vereceğiz” diyerek mesaj verdiğini, füzelerden sonra da İsrail’in Hamas’a çok ağır bir darbe indiremediğini söyledi.

Israel Hayom gazetesinin yayınladığı habere göre, İhtiyat Generali olan Itzik yaptığı açıklamada, son çatışmada sorunun daha açık ve net bir şekilde ortaya çıktığını, İsrail hükümetinin artık Gazze çevresindeki yerleşkelerde yaşayanlara güvenlik temin etmekten aciz kaldığını, bunun sonucunda onların da İsrail’deki siyasi ve güvenlik erke güvenlerini yitirdiklerini ifade etti.

İsrail’in çatışmaları tırmandırmamak istediğini ve Gazze’deki Hamas ile ateşkes sürecine girmeyi tercih ettiğini iddia eden Siyonist General, bu yönelişin Hamas’ı son sözü söyleme noktasına taşıdığını kaydetti.

Durumu değerlendirmeye devam eden Siyonist General “Hamas gibi küçük bir örgütün İsrail ordusu gibi donanımlı bir orduya karşı ateş açmayı sürdürmesini garipsiyorum. Halbuki hava müsait, hava kuvvetleri havada. Füzelere karşı savunma sistemlerimiz var, istihbaratımız muazzam. Ama bütün bunlar Hamas’ın İsrail topraklarına yönelik ard arda füze atmasına mâni olamadı. Bu Hamas’ın ordudan çok şeyler öğrendiğini ve savaş meydanında gerçek bir eğitim okulu açtığını gösteriyor… Alay konusu olan husus ise İsrail ordu sözcüsünün üzerimize füzeler yağarken Hamas’a ait noktaları ve binaları vurduğumuzu överek aktarmasıdır. Hamas saldırılardan öncesinde de sonrasında hiç korkmadı. Bu orduyu sıkıntıya soktu. Onun da Hamas okulunu öğrenmesi gerekir” dedi.

Siyonist General açıklamasını şu ifadelerle bitirdi: “Denklem şudur: İsrail ordusu artık Güney’deki Yahudilere güvenlik sağlayamıyor. Bu halkın orduya ve güvenlik birimlerine güvenini sarsıyor. Hükümete de artık güvenmiyor. Hamas’ın yeni denklemler dayattığını ve her savaşta son sözü söylediğini düşünüyor.”

Bu arada İşgal rejiminin Savaş Bakanı ve aynı zamanda İsrail Evimiz Partisi’nin genel başkanı olan Avigdor Liberman, dün (15 Kasım Perşembe) bakanlık görevinden istifasına dair resmi yazıyı işgal rejiminin başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sundu.

İstifanın önümüzdeki Pazar günü sabah saat 10.00’dan itibaren fiili olarak uygulamaya geçirileceği ve bu saatten itibaren Liberman’ın görevinin son bulacağı ifade edildi. Bu yüzden o vakte kadar Netanyahu’nun Savaş Bakanı görevini devralacak kişiyi bulması veya bu görevi bizzat kendisinin devralması gerekiyor.

Liberman’ın boşalttığı koltuğa Yahudi Evi Partisi’nin lideri Naftali Benett’in talip olduğu, Netanyahu’dan bu göreve onu atamasının talep edildiği haberlerde dile getirildi. Haberlerde belirtildiğine göre Yahudi Evi Partisi, Savunma Bakanlığı görevine Benett’in getirilmemesi durumunda koalisyondan çekilebileceği tehdidinde bulundu.

Liberman, siyonist işgal rejiminin Gazze direnişinin karşısında yenilgiyi kabul etmesi ve ateşkese razı olması sebebiyle, yürüttüğü Savaş Bakanlığı görevinden istifa etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.