Siyonistler Mescidi Aksa’nın Yıkılması Çağrısında Bulundu

  • 11 Aralık 2015
  • 785 kez görüntülendi.
Siyonistler Mescidi Aksa’nın Yıkılması Çağrısında Bulundu

İşgal altındaki Kudüs’te gösteri düzenleyen onlarca Siyonist yerleşimci Mescidi Aksa’nın yıkılıp yerine inandıkları heykelin inşa edilmesi çağrısında bulundu.

Özel giysilerle gösteriye katılan Yahudi yerleşimciler, El-Halil Kapısı civarında toplanarak, Mescidi Aksa’nın yıkılması ve yerine tapınaklarının inşa edilmesini isteyen sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Burak Alanı’na yürümek isteyen Siyonist yerleşimcileri işgal polisi engelledi ve Filistinlilerle temas etmelerine izin vermedi.

Cebel’ul-Heykel’e Dönenler isimle örgüt, işgal hükümetini Aksa’yı yıkıp yerine heykeli inşa etmeye zorlamak için Siyonistlere Mescidi Aksa’ya baskın yapmaları çağrısında bulunmuştu.

Diğer taraftan bir başka Siyonist grup da Kudüs’ün Eski Belde semtinde işgal güçlerinin himayesinde dans edip ayin yaptı. İşgal güçleri olası bir çatışmayı önlemek için bölgedeki esnaftan dükkanlarını kapatmalarını isterken, Filistinlilerin bölgeye yaklaşmalarına da izin vermedi.

Olay üzerine Babı Hıtta’da toplanan gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin gençleri bölgeden uzaklaştırmak yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.