Siyonistler Sabahın Erken Saatinde Birçok Filistinlinin Evine Baskın Düzenledi

  • 28 Aralık 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Siyonistler Sabahın Erken Saatinde Birçok Filistinlinin Evine Baskın Düzenledi

Batı Yaka bölgesinde Filistinliler bugün (28 Aralık Pazartesi) sabahın erken saatlerinde daha ortalık aydınlanmaya başlamadan evlerinin kapılarını işgalci askerlerin dipçik ve bot seslerine açmak zorunda kaldılar. Siyonist işgalci askerler bu bölgede tutuklama yapmak veya kişilerin kendi rızalarıyla istihbarat merkezlerine gitmeleri üzere tebligatta bulunmak amacıyla birçok eve baskın düzenlediler.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Yaka’nın orta bölgesinde yer alan Nablus şehrinde Ahmed Es-Sarravi, Adil El-Fahuri ve Abdulhalim Es-Saih isimli üç kişiyi gözaltına aldılar. Bazı evlere de baskınlar düzenledi ve her zaman yaptıkları gibi aşağılayıcı bir üslupla arama yaptılar.

İşgal güçlerinin baskınlarına bazı gençlerin tepki göstermesi üzerine Şehitler Meydanı’nda işgalcilerle gençler arasında çatışmalar çıktı ve işgalciler kendilerine karşı çıkan gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz bombası kullandı.

İşgalciler Nablus’un doğusundaki Rucib beldesine ve Memurlar Sitesi’ne de baskın düzenleyerek aramalar yaptılar.

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin’de de Ya’bed ve Tavra beldelerine baskınlar düzenleyerek bazı evlerde aramalar yaptılar.

Kabatiye’de de Nureddin ve Muhammed Sebaine isimli şehitlerin ailelerine istihbarat merkezine gidip ifade vermeleri için tebliğ bıraktılar. Nureddin ve Muhammed Sebaine isimli gençler dün işgalci askerlere karşı bıçaklı eylem düzenlemelerinin ardından şehit edilmişlerdi.

El-Halil’de de geniş çaplı aramalar ve tutuklamalar yapıldığı haber verildi. Buralardaki aramalarda bazı şahısların bilgisayarlarına el konduğu ifade edildi. Ayrıca bazı kişilere istihbarat merkezlerine gitmeleri için tebligat bırakıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.