Siyonistler Suriye Ordusuna Saldırmak İçin Yeni Komplolar Hazırlıyor

  • 28 Haziran 2017
  • 1.314 kez görüntülendi.
Siyonistler Suriye Ordusuna Saldırmak İçin Yeni Komplolar Hazırlıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de kimyasal saldırı gerçekleşmesi halinde koordineli biçimde ortak karşılık verme kararı aldı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un Trump ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.  Görüşmede Suriye konusunun ele alındığı belirtilen açıklamada, kimyasal bir saldırı olması halinde koordineli bir biçimde ortak karşılık verilmesinin görüşüldüğü kaydedildi.

ABD daha önce İdlib’teki kimyasal saldırıyı bahane ederek 6 Nisan’da Suriye hava üssü Şayrat’ı bombalamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) dün yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin Şayrat Hava Üssü’nde yeni ve büyük bir kimyasal saldırıya hazırlandığını tespit ettiklerini iddia etmişti.

Emmanuel Macron, daha önce yaptığı açıklamada, Suriye’de kimyasal silah depolarının yerini tespit etmeleri halinde tek başlarına imha edeceklerini, kimyasal silah kullanılmasının kırmızı çizgileri olduğunu bildirmişti.  Macron ayrıca, Donald Trump’ı ülkesinin 14 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarına da davet etti.

Suriye devlet başkanı Beşar Esad ise ABD’nin iddialarını reddederek ABD’nin, Suriye’ye saldırmak ve teröristlere destek vermek için kimyasal silah meselesini bir bahane olarak kullanmakta olduğunu ve Suriye’nin kesinlikle kimyasal saldırıda bulunmadığını ve bundan böyle de bulunmayacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.