Siyonistlerden Yine Polis Himayesinde Mescidi Aksa Baskını

  • 29 Aralık 2015
  • 813 kez görüntülendi.
Siyonistlerden Yine Polis Himayesinde Mescidi Aksa Baskını

Bugün sabahın erken saatlerinde Mescidi Aksa’nın El-Meğaribe kapısından giriş yapan işgalci bir grup yine Müslümanların ibadetlerini ve ilmi çalışmalarını huzursuz edecek hareketler yaptılar. İşgalci grubun, beraberlerindeki polis ekibi tarafından hızlı bir şekilde El-Meğaribe kapısından içeriye sokulduğu, Mescidi Aksa sahası içinde de yine polis tarafından himaye edilerek dolaşmalarının sağlandığı haber verildi.

Verilen bilgilere göre içeri giren yahudi yerleşimcilerden bazıları cami içinde dinî törenlerini yapmaya kalkışınca namaz için camiye gelmiş olan ve içerideki ilim halkalarına katılan Müslümanlar tepki gösterdi ve yüksek sesle tekbir getirerek tepkilerini ortaya koydular.

Müslümanlardan Altın Liste kadınlar grubunun içeri girmesi ise işgalci güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Mescidi Aksa’nın kapıları önünde alıkonmaları üzerine onlar da buralarda Kur’an okuyarak beklemek suretiyle içeri girmelerinin engellenmesine tepki gösterdiler.

Yahudi yerleşimcilerin son günlerde Mescidi Aksa baskınlarını özellikle sabahın erken saatlerinde gerçekleştirmeleri dikkat çekiyor. Bu saati tercih etmelerinin sebebi ise sabah namazına toplanan cemaatin dağılması, öğle namazı öncesindeki ilim halkalarının da henüz oluşmaya başlamaması sebebiyle içeride Müslümanlardan murabıtların sayısının az olması. İşgal rejiminin güvenlik görevlileri bu saatlerde Müslümanlardan gelenlere zorluk çıkararak siyonist yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir işgal savcısı Mescidi Aksa’da tekbir getirdiği için yargılanan bir Müslüman gencin davasıyla bağlantılı olarak Mescidi Aksa’da yüksek sesle tekbir getirilmesine yasak koyan yasa çıkarılması talebinde bulunmuştu. İşgalcilerin bu kutsal mabedi tam anlamıyla yahudi ablukasına almak için tekbirlere yasak getirirken, siyonistlerin yahudi ritüellerinin önlerini açmak için yoğun çaba sarf etmeleri dikkat çekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.