Siyonistlere yönelik dün gerçekleştirilen eylemi Kassam Tugayları üstlendi

  • 20 Haziran 2015
  • 678 kez görüntülendi.
Siyonistlere yönelik dün gerçekleştirilen eylemi Kassam Tugayları üstlendi

Dün Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin batısında Filistin toprakları üzerinde inşa edilen Dolev Yahudi yerleşkesi yakınlarında Siyonistlerin kullandığı araca yönelik yapılan ve bir Siyonist yerleşimcinin ölümü, ikisinin de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi Kassam Tugayları’na bağlı Şehit Mervan El-Kavasime ve Amir Ebu Ayşe birimleri üstlendi.

Kassam’a bağlı birimler eylemle ilgili askeri bildiri yayınladı. Bildiride, Siyonistlere yönelik yapılan ve bir kişinin ölümü, ikisinin de yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonun kendilerine bağlı mücahitler tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bildiride, mücahitlerin uzun süre bölgeyi kontrol ettikleri, aracın Siyonistlere ait olduğunun anlaşılması üzerine daha önce bölgede pusu kuran mücahitlerden birinin sıfır noktadan ateş açtığı belirtildi.

Açıklamada eylemle ilgili ayrıca şu ayrıntılar verildi: “Eylemi başarıyla gerçekleştiren birim selametle yerine geri döndü. Bu eylem, işgalcinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü zulüm ve baskılara, en son İzzeddin Beni Ğurre ile Abdullah Ğanayim’i şehit etmesine bir misillemedir. Eylem, bir yıl önce şehit edilen Mervan El-Kavisimi ile Amir Ebu Ayşe’nin de şehadet yıldönümlerinden birkaç gün önce gerçekleştirildi.”

Açıklamanın devamında Kassam’a bağlı birimler, bu eylemle mesaj vermek istediklerini belirterek şunları ifade etti: “Bu operasyon birkaç mesaj veriyor. Birinci mesaj, direniş karşılaştığı bütün zorluklara, gördüğü her türlü tasfiye operasyonlarına rağmen vardır ve istediği zaman, istediği yerde düşmanı vurabilecek güçtedir. İkinci mesaj: Cihad ve direnişi sürdürme azmi ve kararlılığıdır. Bu eylem bunu herkese göstermek için yapıldı. Bu ilk eylem olmadığı gibi, son eylem de olmayacaktır. Bundan önce Batı Yaka’nın birçok yerinde 20’den fazla eylem yapıldı.”

Dün Siyonistlerin kullandığı araca yönelik yapılan saldırıda bir Siyonist öldü, biri ağır iki Siyonist de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.