Siyonistlerin saldırısında 1 Filistinli daha şehit oldu

  • 22 Temmuz 2017
  • 1.275 kez görüntülendi.
Siyonistlerin saldırısında 1 Filistinli daha şehit oldu

Terör rejimi İsrail’in Mescidi Aksa’yı kapatmasıyla başlayan gerginlik devam ederken dün gece Ramullah’ta 1 Filistinli genç korsan İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

Bu şehadet haberiyle dün şehitlerin sayısı 4’e yükseldi.

Terör rejimi İsrail’in müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’ya düzenlediği saldırılarda, bazıları plastik ve gerçek  mermilerle yaralanırken,  bazıları da atılan gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.Kudüs’ün birçok semt ve beldesiyle Mescidi Aksa kapılarında çatışmalar devam ederken, işgal güçlerinin yaralı bazı gençleri tutuklamak için Kudüs’teki Makasıd Hastanesine baskın yaptığı belirtildi.

Filistin Kızılay Teşkilatı şimdiye kadar 391 hastaya müdahale ettiklerini, bunlardan 41 kişinin hastanelere nakledildiğini belirtirken, yerel kaynaklar yaralı sayısının dört yüzü geçtiğini ve çatışmalar hâlâ birçok noktada sürdüğünden sayının her geçen saat daha da arttığını ifade ettiler.
Bu arada Hamas ve İslamî Cihad Hareketlerinin çağrısı üzerine dün  Gazze’nin bütün camilerinde, Cuma namazından sonra meydanlara inen Filistinliler işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya reva gördüğü zulmü lanetlediler.
Namazdan sonra sınırda işgal güçlerinin bulunduğu noktalara yürüyen Gazze halkının üzerine gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba yağdıran işgal güçleri 30’dan fazla kişiyi yaraladılar.

Terör rejimi İsrail başbakanı Netanyanu geçen hafta 14 temmuz tarihinde, Mescidi Aksa’ya müslümanların namaz kılmalarına kapatmış ve böylece 50 yıl aradan sonra ilk kez Mescidi Aksa’da cuma namazı kılınamamıştı.

Terör rejimi İsrail’in bu kararı İslam ülkeleri ve uluslararası toplumun tepkilerine de neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.