Siyonizm Zindanlarında 21 Kadın Esir Var…

  • 29 Kasım 2014
  • 726 kez görüntülendi.
Siyonizm Zindanlarında 21 Kadın Esir Var…

Hukuk merkezlerinin verdiği bilgiye göre işgal güçlerinin son günlerde Filistin halkına karşı sürdürdüğü baskı ve tutuklamalar kapsamında dün akşam bir işgal askerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla El-Halil’de genç bir kızı tutuklamasıyla işgal rejimi zindanlarında kalan Filistinli bayan esir sayısı 21’e yükseldi.

Filistinli Esirler Merkezi bugün (29 Kasım Cumartesi) yayınladığı açıklamada, işgal güçlerinin El-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan El-Arub Mülteci Kampından olan Hale Müslim Ebu Sel’i (17) Hz. İbrahim Camii yakınlarında işgal askerlerini bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutukladığını belirtti.

Merkez yaptığı açıklamanın devamında, işgal güçlerinin son haftalarda özellikle Mescidi Aksa’da işgal askerleriyle Siyonist gaspçıların baskınlarına direndikleri için Filistinli kadınlara yönelik baskı ve tutuklamalarını artırdığına dikkat çekerek, Hale’den önce Kudüslü genç kız Emani Abdulmeğribi’nin de vahşi bir şekilde dövüldükten sonra tutuklandığını, annesinin ise mahkeme salonundan çıkarıldıktan sonra ev hapsine mahkum edildiğini ifade etti.

Esirlerin zindanlardaki durumlarına da değinen merkez, esirlerin insanların yaşayamayacağı mekanlarda alıkonulduklarını, teftiş, baskı ve şantajla baskı altında tutulduklarını, bazen tek kişilik hücrelere konulduklarını ve özel eşyalarına el konulduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.