SKY News: İngiltere’de korona’daki ölü sayısı gizleniyor

  • 22 Nisan 2020
  • 5.382 kez görüntülendi.
SKY News: İngiltere’de korona’daki ölü sayısı gizleniyor

SKY News kanalı, İngiltere’de koronadan dolayı ölü sayısının sağlık bakanlığının rakamlarından daha fazla olduğunu bildirdi.

SKY News kanalı, İngiltere Milli Veriler Ofisi’nin rakamlarının İngiltere sağlık bakanlığının verilerinden farklı olduğunu ve 10 nisan tarihi itibariyle, buna göre İngiltere’de ölü sayısının sağlık bakanlığının rakamlarından yüzde 41 daha fazla olduğunu söyledi.

İngiltere sağlık bakanlığı 10 nisan’da korona kaynaklı ölü sayısın en son olarak 9388 olarak açıklarken SKY News’in sözkonusu kaynağa dayanarak verdiği habere göre ölü sayısı 13.121 oldu.

Haberde, yaşlıların bulunduğu huzur evlerinde  koronadan dolayı ölenlerin  İngiltere sağlık bakanlığınca hesaplanmadığına yer verildi. Huzurevi işletmecileri, hizmet verdikleri yerlerdeki ölümlerin 7 bin 500’ü bulmuş olabileceğini söylüyor.

Bu arada İngiltere’de yeni tip corona virüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısının son olarak  16 bin 500’ü geçerken, ülkede karantinanın ne zaman kaldırılması gerektiği tartışması yaşanıyor. İngiliz hükümeti de karantina tedbirleri konusunda “şahin” ve “güvercinler” olarak ikiye ayrıldı. Corona virüsüne yakalanmadan “şahin” kanatta yer alan Başbakan Boris Johnson “güvercin” tarafına geçti.

Korona virüse yakalanmadan önce “sürü bağışıklığı” stratejisini savunan Başbakanın şimdi karantina koşullarının sıkı bir şekilde uygulanmasından yana olduğu belirtildi.

Maliye bakanı Rishi Sunak ise tedbirlerin ekonomiye daha zora sokacağını belirterek, ülkede bir an önce normalleşme adımlarının atılmasını savunuyor.

Öte yandan “Güvercin” kanatta yer alan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ikinci bir corona virüs dalgasının vuracağı endişesini hatırlattı.

Diğer taraftan Türkiye’den İngiltere’ye sağlık malzemesi taşıyan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı İstanbul Havalimanı’ndan hareket etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.