Son 24 saatte Filistinli şehit sayısı 3’e yükseldi

  • 11 Nisan 2022
  • 104 kez görüntülendi.
Son 24 saatte Filistinli şehit sayısı 3’e yükseldi

Haber kaynaklarının bildirdiğine göre, Nablus’ta bir Filistinlinin Siyonist askerler tarafından şehit edilmesinin ardından Pazar günü Filistinli şehit sayısı üçe yükseldi.

İRNA’ya göre, bu sabah Siyonist İsrail askerleri, Beytüllahim’in batısındaki el’Hızır kasabasından Nablus’taki “Bita” kasabasının girişinde Muhammed Ali Ganim adlı Filistinliyi şehit ettiler.

Habere göre, Bita kasabası girişinde Filistinli gençlerle Siyonist askerler arasında çıkan çatışmalarda ayrıca  dört Filistinli yaralandı.

Bu Filistinli gencin şehadetiyle son saatlerde Siyonist militanlar tarafından vurulan Filistinli şehit sayısı üçe yükseldi.

Saatler önce, El Halil’deki İbrahimi türbesi yakınında Siyonist İsrail askerleri  tarafından bir Filistinli kız, Beytüllahim’de de Siyonist militanlar tarafından Filistinli bir anne vurularak şehit edildi.

İşgal güçlerinin dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 11 kişi yaralandı ve 24 kişi gözaltına alındı. Baskınların kuzey bölgelerinde yoğunlaştığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cenin’de üç gencin yaralandığını, gençlerden birinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiğini, diğerinin vücudunun üst tarafına isabet eden şarapnel parçasıyla ve üçüncüsünün ise işgal askerlerinin darp etmesi sonucu yaralandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.