Son bir yılda Afganistan’da 20 İranlı kaçırıldı

  • 26 Temmuz 2016
  • 947 kez görüntülendi.
Son bir yılda Afganistan’da 20 İranlı kaçırıldı

İran İslam Cumhuriyetinin Afganistan’ın Herat ilindeki başkonsolosu, son bir yıl içinde 20’yi aşkın İran vatandaşının Afganistan’da kaçırıldığını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün İran ve Afganistan sınır illeri valilerinin Meşhed kentinde bir araya geldikleri oturumda konuşan İran İslam Cumhuriyetinin Afganistan’ın Herat ilindeki başkonsolosu Mahmud Efhami, son iki yıl içinde Afganistan’da İranlı vatandaşların rehin alınma olaylarında artış yaşandığını bildirdi.

İnsan kaçakçılığının günümüz dünyasının ciddi bir sorunu olarak ortaya çıktığını belirten Efhami, İran İslam Cumhuriyetinin Afganistan’ın Herat ilindeki başkonsolosluğunun her gün 2 bini aşkın Afgan vatandaşına vize verdiğini bildirdi.

İran’ın son 30 yıl içinde sürekli olarak çok sayıda Afganlıya ev sahipliği yaptığını ve onların çıkarlarını himaye ettiğini belirten İran İslam Cumhuriyetinin Afganistan’ın Herat ilindeki başkonsolosu, İran ve Afganistan halklarının ortak çıkarlara sahip olduklarını ve aralarındaki bağın çok güçlü olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.