Sudan Cumhurbaşkanı Seçimler İçin Partileri Uyardı…

  • 09 Ocak 2015
  • 839 kez görüntülendi.
Sudan Cumhurbaşkanı Seçimler İçin Partileri Uyardı…

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, ülkede Nisan ayında yapılması planlanan meclis seçimlerinden sonra kurulacak hükümetin sadece seçimlere katılacak partilerden oluşacağını bildirdi.
Sudan Devlet Televizyonu’nda konuşan El Beşir, iktidardaki Ulusal Kongre Partisi’nin mevcut meclisteki koltukların yüzde 70’ine aday göstereceğini, yüzde 30’luk kısma ise muhalefetin daha fazla temsil edilmesi amacı ile aday gösterilmeyeceğini belirterek, ”Nisan ayında yapılacak seçimler sonrası kurulacak hükümette, sadece seçimlere katılacak partiler yer alacak” dedi.
Sudan’da hükümeti cumhurbaşkanı tayin ediyor. Geçmiş hükümetlerde seçimlere katılmayan partilerin temsilcileri de görev yapabiliyordu.
Sudan muhalefeti, seçimlerin ertelenmesini istemiş bu talep iktidar tarafından kabul görmeyince seçimleri boykot edeceğini açıklamıştı.
Sudan’ın güçlü muhalefet partileri olarak bilinen Hasan Et-Turabi liderliğindeki Popüler Kongre Partisi ile Sadık El Mehdi liderliğindeki Milli Ümmet Partisi, seçimleri boykot ederek katılmayacaklarını geçen yıl ilan etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.