Sudan halkı Orgeneral El Burhan ile Netanyahu görüşmesini protesto etti

  • 08 Şubat 2020
  • 9.039 kez görüntülendi.
Sudan halkı Orgeneral El Burhan ile Netanyahu görüşmesini protesto etti

Sudan’ın başkenti Hartum’da halk dün cuma namazından çıkışı Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Uganda’da yaptığı görüşmeyi protesto etti.

Sudan’ın başkenti Hartum’da cuma namazı sonrası ırkçı İsrail’il ile yakınlaşmaya karşı protesto yürüyüşü yapıldı. Gösterilerin Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Uganda’da yaptığı görüşmesine tepki olarak yapıldığı bildirildi.

Abdulfettah el-Burhan ise; Neyanyahu ile yaptığı görüşmenin, bölge barışı ve Sudan’ın ulusal çıkarlarını koruma amaçlı olduğunu iddia ederken, muhalif kanat, görüşmenin Sudan’ın Filistin davasının yanındaki onurlu duruşunu karalama amaçlı olduğunu söyledi.

Sudan Halkı Kongresi partisi geçen salı günü yayınladığı bildiride,  Sudan yönetiminin terör rejimi İsrail ile yakınlaşmasının Sudan’ın onurunun ayaklar altına alınması olarak nitelemiş ve Sudan halkının Filistin davasına devam edeceğini bildirmişti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.