Sudan halkı, Yemen’e Sudan askerinin gönderilmesine karşı çıktı

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.276 kez görüntülendi.
Sudan halkı, Yemen’e Sudan askerinin gönderilmesine karşı çıktı

Sudan halkı ve partilerinin önemli bir bölümü, Sudan yönetimi tarafından Suudi rejimine destek amacıyla Yemen’e yeni askeri güç gönderilmesine şiddetle karşı çıktılar.

El-Cezire televizyonu internet sayfasında yer alan habere göre Sudan, Suudi rejiminin baskısıyla katıldığı Yemen saldırısından hiç bir menfaat elde edemediği gibi hatta maddi zarara uğramış ve bunun için de artık bu koalisyonda yer almasının hiç bir anlamı kalmamıştır.

El-Umme, Halk kongresi, Komünist partisi gibi Sudanlı siyasi partilerden bir çoğu Sudan’ın Yemen’e karşı savaşa katılmasının kanun dışı olduğunu ve Sudan tüm dünyada nefretle anılmasına yol açtığını bildirerek, Sudan hükümetinin bu tutumunun ülkenin menfaatlerine aykırı olup telafisi imkansız tarihi bir hata olduğunu belirtmişlerdir.

Suudi rejimi bazı arap rejimleriyle ABD’yi de yanına alarak Mart 2015 tarihinde Yemen’e karşı hava saldırıları başlatmış ve terör örgütlerini silahlandırarak bu ülkeye musallat etmiştir. Bu savaşta şimdiye kadar Yemen halkından 12 bini aşkın sivil hayatını kaybetmiş, ülkenin alt yapısı viraneye çevrilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.