Sudan hükümeti, Uganda’daki Görüşmeden Haberleri Olmadığını Açıkladı

  • 04 Şubat 2020
  • 8.645 kez görüntülendi.
Sudan hükümeti, Uganda’daki Görüşmeden Haberleri Olmadığını Açıkladı

Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Faysal Muhammed Salih, yaptığı yazılı açıklamada, “Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Uganda’da bir araya geldiğini basından öğrendik. Görüşmeyle ilgili bilgilendirilmedik, bu konuda bizimle istişare de yapılmadı.” Egemenlik Konseyi Başkanının dönüşünün ardından yapılacak açıklamaları bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İsrail ile barış anlaşmaları yapan Mısır ve Ürdün dışında hiçbir Arap ülkesinin Tel Aviv yönetimiyle resmi ilişkisi bulunmuyor.

“BU GÖRÜŞME, FİLİSTİN HALKINI SIRTINDAN BIÇAKLAMAKTIR”

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu görüşme, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ile Netanyahu’nun Filistin meselesini tasfiye etmeye, işgal altındaki Golan Tepeleri’nde olduğu gibi Mescid-i Aksa, Kudüs, Kıyamet Kilisesi ve işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak etmeye çalıştığı bir zamanda Filistin halkını sırtından bıçaklamak ve Arap Barış Girişimi’nden açıkça ayrılmaktır.” ifadelerini kullandı.

Filistin’in Arap meselesi olduğuna dikkati çeken Ureykat, kimsenin çıkarları uğruna Filistin halkının meşru haklarını takas edemeyeceğini belirtti.

FKÖ Genel Sekreteri, Afrika Birliği ülkelerine, Birliğin düzenlediği zirvelerde İsrail-Filistin anlaşmazlığı çerçevesinde alınan; uluslararası hukuka ve meşruiyete dayanan kararları ve değişmez siyasi ilkelerini koruma çağrısında bulundu.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Burhan, İsrail Başbakan Netanyahu ile Uganda’da bir araya gelmişti.

Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirecek iş birliğini başlatma konusunda fikir birliğine vardık.” ifadesini kullanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.