Sünni Alim Seyyid Muhammed Hüseyni: İslami Vahdete Karşı Olan Kim Olursa Olsun, İslam’a Darbe Vurmuş Demektir

  • 27 Nisan 2015
  • 942 kez görüntülendi.
Sünni Alim Seyyid Muhammed Hüseyni: İslami Vahdete Karşı Olan Kim Olursa Olsun, İslam’a Darbe Vurmuş Demektir

İran’ın Senendec Bölgesi Şura Üyesi ve Ehlisünnet’in söz sahibi isimlerinden Mamotsa Seyyid Muhammed Hüseyni, “Müslümanların kudret ve zaferinin temelinde kavimler ve mezhepler arasında oluşturulacak vahdet vardır. Kim olursa olsun İslami vahdete karşı olan biri, İslam ümmetinin huzur ve asayişine darbe vurmuş demektir” diye konuştu.

Hüseyni sözlerine şöyle devam etti:

“Maalesef Suudi Arabistan birkaç Arap ülkesiyle birlikte bölgede Amerika ve İsrail’in şeytani hedeflerine hizmet etmek için Yemen halkına karşı bir katliama başlayarak savunmasız kadın ve çocukları öldürüyor. Bu saldırılar Ortadoğu’daki sorunlara bir yenisini eklemek ve Müslümanların birlik ve kardeşliğe zarar vermektedir.

Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlar aleyhine başlatılan askeri operasyonlar kınanmaya mahkûmdur. Temennimiz Suudi yetkililerin bu hakikati derk etmeleri ve savunması Yemen halkını gece gündüz bombalama yanlışına bir an önce son vermeleridir.

Her zaman Müslümanların ve Haremeyn’in (Mekke ve Medine) hizmetçisi olduğunu iddia eden Suudi Arabistan’ın bugün Müslümanların mal ve canına zarar vermeleri ne kadar çelişik bir durumdur?

Suudi yetkililere tavsiyemiz; bu insanlık dışı eyleme son verin ve aklınızı başınıza alın. Yemen halkına karşı başlattığınız saldırıları bir an önce durdurun. Yemen halkına gönderilmek istenen insani yardımların masum insanların eline ulaşmasına engel olma girişiminden vazgeçin.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.