Suriye: ABD işgal güçlerinin sınır dışı edilmesi ulaşılamaz değil

  • 28 Aralık 2022
  • 142 kez görüntülendi.
Suriye: ABD işgal güçlerinin sınır dışı edilmesi ulaşılamaz değil

Suriye dışişleri bakanlığı, ABD işgal güçlerini ülke topraklarından çıkarmanın, özellikle Suriye halk güçlerinin devam eden başarılı direniş operasyonları göz önüne alındığında, ulaşılamaz olmadığını söyledi.

Bakanlık, Salı günü Twitter’da, “Ülkenin kuzeydoğusundaki Suriye halkı, ABD işgal güçlerine ve araçlarına karşı kahramanlık ve mücadele hikayelerini yazıyor” dedi.

“Yabancı işgalinin Suriye topraklarından çıkarılması asla çok uzak görünmüyor” diye ekledi.

Bakanlık, direniş güçlerinin “işgal güçlerinin toprakların kurtarılmasının ve [Suriye halkının] haklarının iadesinin garantörü olmasını reddetmesini” değerlendirdi ve ülkenin kendisini yabancı güçlerden arındırma ihtimalinin “hızla yaklaştığını” söyledi.

ABD ve müttefikleri, 2014 yılında IŞİD Tekfirci terörist grubuyla mücadele bahanesiyle Suriye’yi işgal etti. Terörist örgüt, Washington’un bölgesel müdahalesini genişletmek veya ölçek olarak genişletmek için mazeretleri tükenirken ortaya çıkmıştı.

ABD, Suriye ve müttefiklerinin 2017’nin sonlarında IŞİD’i yenmesine rağmen varlığını koruyor.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, ABD ordusu, kuvvetlerini ve teçhizatını kuzeydoğu Suriye’ye yerleştirdi ve Pentagon, konuşlandırmanın, bölgedeki petrol sahalarının IŞİD teröristlerinin eline geçmesini önlemeyi amaçladığını iddia etti.

Ancak Şam, konuşlandırmanın Arap ülkesinin doğal kaynaklarını yağmalamak anlamına geldiğini savunuyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, birkaç kez Amerikan kuvvetlerinin petrol zenginliği için Arap ülkesinde olduğunu itiraf etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.