Suriye, ABD ve İsrail’i BM’ye şikayet etti

  • 01 Aralık 2018
  • 1.406 kez görüntülendi.
Suriye, ABD ve İsrail’i BM’ye şikayet etti

Suriye Dışişleri Bakanlığı Cuma günü BM genel sekreteri ve güvenlik konseyi dönem başkanına yazdığı ayrı ayrı mektuplarda, Amerika ve korsan İsrail’in Suriye’nin milli egemenliğini ihlal etmelerini kınadı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı mektuplarda, ABD’nin başını çektiği ittifakın Suriye’nin doğusuna ve özellikle Deyrizzur eyaletine düzenlediği saldırıların Washington yönetiminin insani değerleri ve uluslararası yasaları hiçe saydığını gösterdiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Amerika’nın başını çektiği ittifakın Suriyeli sivilleri sürekli hedef alması ve siyonist rejim İsrail’in Perşembe günü Suriye’nin güneyine füze saldırısı düzenlemesi aynı doğrultuda düzenlenen ve Suriye krizini uzatmak isteyen hareketler olduğunu vurguladı.

İsrail savaş uçakları geçen Perşembe günü Suriye’nin güneyinde bazı hedefleri bombardıman etmişti.

Amerika’nın başını çektiği savaş uçakları da son aylarda defalarca Suriye’nin özellikle doğusunu bombardıman ediyor. Amerika’nın başını çektiği sözde IŞİD karşıtı ittifaka bağlı savaş uçakları ve İsrail savaş uçakları aslında teröristleri korumak için Suriye ordusunun mevzilerini ve bu ülkenin altyapılarını hedef alıyorlar.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad geçenlerde ABD’nin başını çektiği ittifaka bağlı savaş uçakları resmen IŞİD’in hava kuvvetleri olduğunu belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.