Suriye: ABD ve İsrail’in Saldırıları Terörle Mücadele Bir Yana Terörü Desteklediklerini Kanıtladı

  • 17 Eylül 2016
  • 1.302 kez görüntülendi.
Suriye: ABD ve İsrail’in Saldırıları Terörle Mücadele Bir Yana Terörü Desteklediklerini Kanıtladı

ABD ve İsrail’in Suriye’de IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlere direk desteği kapsamında bugün ABD komutasındaki uluslararası koalisyon uçakları Deyrezzor’da IŞİD’e destek niteliğinde Suriye ordusunun bir mevkiini bombalarken, İsrail ise Kunaytra’da Nusra Cephesine destek niteliğinde askeri bir mevkii bombaladı.

Kuşkuya Yer Kalmadı

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı yayınladığı askeri beyanda; ABD komutasındaki uluslar arası koalisyon uçakların bugün saat 17 sularında Deyrezzor Askeri Havalimanı civarında bulunan Serda Dağında Suriye ordusunun bir mevkiini bombaladıklarını belirtti. Komutanlık koalisyon uçaklarının söz konusu saldırısı sonucunda ordu birliklerinin beşeri ve teçhizat açısından kayıplar verdiklerinin altını çizerken, mevkie saldıran IŞİD’li radikal teröristlere destek niteliğinde olmasıyla teröristlerin mevkii ellerine geçirdiklerine vurgu yaptı.

Saldırının Suriye Arap Cumhuriyeti ve ordusuna karşı açık, çirkef ve tehlikeli bir saldırı niteliği taşıdığına dikkat çeken komutanlık; ABD ve müttefiklerinin IŞİD ve daha başka terör örgütleri destekledikleri yönünde kuşkuya yer bırakmayan bir kanıt teşkil ettiğinin de altını çizdi. Komutanlık bu saldırının aynı zamanda ABD ve müttefiklerinin terörle mücadele ettikleri yönünde bulundukları iddiaların da doğru olmadığını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

İsrail Kunaytra Kırsalında Askeri Mevkii Bombaladı

Diğer yandan SANA’nın Kunaytra muhabiri düşman İsrail’in, Kunaytra’da sivil halka karşı en vahşi katliamlarını işleyen Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlere desteği kapsamında Kunaytra kırsalının Han Arneba Bölgesinde bir mevkii bombaladığını aktardı.

Kunaytra kırsalının bir kısmında Kaide Örgütünün Suriye kolu olan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesine tabi terör örgütleri bulunuyor. İşgalci İsrail’den muhtelif tür destek alan ve yönlendirilen söz konusu bu teröristler, sivil yerleşim alanlarına bulundukları saldırılarda çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanları katlediyor. Son zamanlarda ordu birlikleri tarafından sayı ve ekipmanlarıyla oldukça büyük kayıplara uğratılan söz konusu teröristlere direk destek bağlamında işgalci İsrail Suriye ordusu ve Halk Savunma Güçlerinin mevkilerine bir dizi saldırıda bulundu.

13 Eylül tarihinde hava savunma güçleri Nusra Cephesi ve müttefikleri terör örgütlere destek amacıyla Suriye hava sahasına giren ve askeri bir mevkiye saldıran İsrail uçaklarına karşı koyarak Kunaytra kırsalının güneybatısında İsrailli bir savaş uçağını düşürdü. Hava savunma güçleri, Şam kırsalı Sasa Beldesinin batısında da insansız bir casusluk uçağını düşürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.