Suriye ABD’nin İşlediği Suçlara Karşı BM’ye Başvuruda Bulundu

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.156 kez görüntülendi.
Suriye ABD’nin İşlediği Suçlara Karşı BM’ye Başvuruda Bulundu

Suriye Dışişleri Bakanlığı, bugün BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi Başkanı’na gönderdiği resmi mektuplarında, koalisyon güçlerinin Suriye’de masum sivillere, alt yapı ve hizmet kurumlarına yönelik insanlık dışı vahşi saldırılarında hiçbir sınır tanımadığı kaydedildi.

Koalisyon uçaklarının kadın, çocuk ya da yaşlı fark etmeksizin sivilleri bombalamanın yanında sivil evleri, altyapı ve hizmet kurumlarını imha ettiği anlatılan mektupta, uluslararası kanunlara tamamen aykırı olan bu saldırılarda son birkaç gün içinde aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu onlarca masum sivilin öldüğünün altı çizildi.

‘İNSANİ DURUMU KÖTÜLEŞTİRİYOR’

Bu saldırıların zaten kötü olan insani durumun daha da kötüleştirdiğine dikkat çeken bakanlık, BM’den koalisyonun faaliyetine son verilmesi, savaş suçu niteliğinde olan bu saldırıların faillerinden hesap sorulması, üstlerine düşen görev ve sorumluluğu tarafsız ve ciddi bir şekilde yerine getirmeleri talep etti.

Mektupta, BM ve BM Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadele, insan hakları ve sivillerin canlarına kastedilmesi konusunda çifte standartlı tutum ve politikalardan uzak durması gerektiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.