Suriye: Amerika İsrail’i korumak istiyor ve bunu başarmak için de Türkiye’yi kullanıyor

  • 16 Şubat 2020
  • 8.842 kez görüntülendi.
Suriye: Amerika İsrail’i korumak istiyor ve bunu başarmak için de Türkiye’yi kullanıyor

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, “Amerika petrol çıkarlarıyla İsrail’i korumak istiyor ve bunu başarmak için de Türkiye’yi kullanıyor” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye medyasına yaptığı açıklamalarda, “Türkiye son yaşanan gelişmelerin başlamasından önce kampları hazırladı. Çünkü Ankara, sürecin günler içinde sona ereceğini düşünüyordu. Suriye’ye düşmanlık eden Türkiye ülkemize teröristlerin girmesine önayak oluyor” dedi.

Kamışlı’nın doğusundaki Khirbet Amo’da yaşananların Amerikan işgaline karşı direnişin başlangıcını temsil ettiğini belirten Mikdat, Amerikan eğilimlerine karşı direnişin Suriyeli vatandaşların vicdanında yaşadığını söyledi.

“Kürtler, Suriye’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Ayrılıkçı düşünceler aslında Amerikan ve Siyonist girişimleridir” diyen Mikdat, “Özerk yönetimi tamamıyla reddediyor, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz” diye konuştu.

Suriye’de yeni anayasa hazırlığı sürecine de değinen Mikdat, anayasanın dış müdahaleler olmaksızın bağımsız olması gerektiğini savundu.

Mikdat, “Amerika petrol çıkarlarıyla İsrail’i korumak istiyor ve bunu başarmak için de Türkiye’yi kullanıyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Veli dedi ki:

    ABD ittifakı suud vd. Harici müslüman geçinen ülkenin/ulkelerin ne halt yediği belli değil liderininde/liderlerininde ne halt yediği belli değil pişpirik oynar gibi oyun oynuyorlar halkıda aynı oyunun içinde tek bildiğim ne yaptıklarını bilmeden ilerledikleri

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.