Suriye: Amerika’nın Suriye’deki yeni planı yenilmeye mahkumdur

  • 16 Ocak 2018
  • 930 kez görüntülendi.
Suriye: Amerika’nın Suriye’deki yeni planı yenilmeye mahkumdur

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, dün yaptığı açıklamada Amerika’nın Suriye’nin kuzey bölgesinde 30 bin kişilik askeri bir ordu oluşturmadaki projesinin Amerika’nın öteki planları gibi yenilmeye mahkum olduğunu bildirdi.

ABD liderliğindeki sözde IŞİD’le mücadele koalisyonu pazar günü bir açıklama yaparak suriye’de Kürtlerin kontrolü altındaki bölgelerde “Sınır Güvenilk Güçleri” adı altında askeri bir güç oluşturmak istediklerini ve bu gücün 30 bin kişiden oluşacağını bildirmişti.

İran haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan el-Meyadin televizyonuna konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Suriye’nin Amerika ve müttefiklerinin tüm tehditlerine rağmen teröristlerin işgali altındaki tüm toprakları kurtarma konusunda kararlı olduğunu bildirdi.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanlığı; ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda silahlı milis gücü kuracağını açıklamasını şiddetle kınayarak bu girişimin bölge ülkelerini parçalama, gerginlikleri tırmandırma ve krizlerin çözümünü engellemeye yönelik yıkıcı politikaları kapsamında geldiğini belirtti.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından resmi bir kaynak dün SANA’ya yaptığı açıklamada, Suriye’nin, ABD’nin ülkenin kuzey doğusunda silahlı milis gücü oluşturma girişimi kuracağına ilişkin açıklamasını şiddetle kınadığını söyledi.

Dışişleri Kaynağı, ABD’nin bu girişimini “Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı ve uluslararası kanunlara ciddi ihlal” olarak nitelendirdi.

Amerikan Yönetiminin bu girişiminin aynı zamanda bölgedeki Siyonist Amerikan projesine hizmet amaçlı, Arap ulusuna yönelik düşmanlığını açıkça gösterdiğine dikkat çeken resmi kaynak, Suriye hükümetinin bu adımın uluslar arası barış ve güvenlik üzerinde olumsuz sonuçları olacağı konusunda uyardığını aktardı.

Resmi kaynak, Suriye hükümetinin, uluslar arası toplumu ABD’nin bu adımına karşı çıkmaya ve Washington yönetiminin politikalarına hâkim olan bu tahakküm zihniyetine ve kibre son vermek için harekete geçmeye davet ettiğinin altını çizdi.

Amerika yayınlanan resmi rakamlar uyarınca şimdiye kadar Suriye ve Irak’ta bulunan teröristler için milyarlarca dolarlık silah ve askeri teçhizat temin etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.