Suriye Amerika’yı BMGK’ye şikayet etti

  • 18 Ağustos 2017
  • 1.118 kez görüntülendi.
Suriye Amerika’yı BMGK’ye şikayet etti

Amerika liderliğinde sözde IŞİD ile mücadele koalisyonu güçlerinin Suriye’de sivillere yönelik saldırının ardından Suriye dışişleri bakanlığı BMGK ve BM genel sekreteine itiraz mektubu gönderdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın dün bildirdğine göre Amerika liderliğindeki koalisyon güçleri Çarşamba günü Rakka’ya düzenlediği saldırlarda bir çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 17 sivil hayatını kaybederken onlarcası da yaralandı.
8 Ağustos tarihinde de sözde IŞİD karşıtı koalisyon güçleri Rakka’nın sivil yerleşim alanlarına düzenlediği saldırıda onlarca sivili öldü veya yaralandı. Alınan haberlerde, koalisyon güçlerinin bu saldırılarda yasak silahlar kullandığı belirtiliyor.
Amerika elebaşlığındaki koalisyon savaş uçakları ayrıca dün Suriye’nin doğusunda Deyrozzur ilinde bazı bölgeleri bombaladılar. Saldırı sırasında 3’ü çocuk 6 sivil hayatını kaybederken, evler ve bölgenin altyapısı önemli oranda hasar gördü.
Suriye şimdiye kadar bir çok kez BMGK’ne başvurarak koalisyon güçlerinin Suriye’deki cinayetlerine son verilmesini istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.