Suriye Arabistan’ın doÄŸusuna uluslararası güç gönderilmesini istedi

  • 02 Mart 2016
  • 821 kez görüntülendi.
Suriye Arabistan’ın doÄŸusuna uluslararası güç gönderilmesini istedi
Suriye’nin BirleÅŸmiÅŸ Milletler teÅŸkilatındaki daimi temsilcisi BeÅŸar Caferi, Suudi Arabistan’ın doÄŸusunda yer alan Kadif kentinde mazlum halkın korunması için bölgeye uluslararası güç gönderilmesini istedi.

Ebna sitesinin haberine göre, Suriye’nin BM temsilcisi Caferi, BM genel kurul oturumunda yaptığı konuÅŸmada, Ä°slam ülkeleri, Arap ülkeleri ve uluslararası toplumdan, Kadif halkının Suudi rejimi zulmü altında kaldığını ve bu halkın baskılara karşı korunması için uluslararası güç gönderilmesinin zaruri olduÄŸunu söyledi.

Caferi, Arabistan ile fars körfezi ve bazı Arap ülkelerinin Suriye’ye asken göndermeye hazır olduklarına dair açıklamalarına temasla, sözkonusu ülkelerin kendi topraklarında etnik ve mezhebi çatışmalar yaÅŸadıklarını ve güvenden yoksun olduklarını ve bunların önce kendi topraklarını güvenliÄŸe kavuÅŸturmaları gerektiÄŸini söyledi.

Sözkonusu ülkelerin kendi halkına demokrasi ve insan hakları konusunda konuÅŸma hakkı bile vermediÄŸini belirten Caferi, sözkonusu ülkelerin küstah bir ÅŸekilde Suriye halkı için Özgürlük ve Demokrasi’den söz ettiklerini söyledi.

Bilindiği gibi Yemen halkının katili Suudi rejimi, ülkenin doğusunda yer alan ve özellikle şii müslümanların yaşadığı Kadif kentinde baskılarını ve saldırıları sürdürürken uluslararası toplumdan da ses çıkmamaktadır.

Suudi rejimi geçtiÄŸimiz aylarda Suudi rejiminin diktatörlüğünü ve insan hakları konusundaki ihlallerini eleÅŸtirdiÄŸi ve halkı barışçı gösterilere davet ettiÄŸi için yıllardır cezaevinde tuttuÄŸu Ayetullah Åžeyh Nemr’i idam etmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.