Suriye Askeri Sözcüsü, Son Durum ve Yapılan Operasyonlar Hakkında Bilgi Verdi

  • 03 Kasım 2015
  • 1.478 kez görüntülendi.
Suriye Askeri Sözcüsü, Son Durum ve Yapılan Operasyonlar Hakkında Bilgi Verdi

Ordu ve Silahlı Kuvvetler adına konuşan askeri sözcü, Suriye Ordusunun Suriye ve Rus hava güçlerinin odaklı hava operasyonları eşliğinde muhtelif bölgelerde kara operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini belirtti.

Askeri sözcü yayınladığı beyanda Dera cephelerinde ordu birliklerinin yeni başarılar kaydederek, Dera Mahatta Bölgesinde onlarca bina bloğunu terörden temizleyip kontrollerine aldıklarını söyledi. Dera Beled’te tekfircilere ait iki ana karargahı muhtevalarıyla imha ettiklerini ifade eden kaynak, bir kısmı ağır silahlarla donatılmış çok sayıda aracın da tahrip edildiğini aktardı.

Süveyda kırsalında IŞİD’in yine büyük kayıplara uğratıldığını belirten kaynak; Tel Şheyb, Hurbat Ğovşa, Kasr ve Rüşdiye Bölgesinin doğusunda karargah ve çok sayıda aracın imha edildiğini sözlerine ekledi.

Halep kırsalının güneybatısında da önemli ilerlemelerin kaydedildiğini ifade eden kaynak, 50 kilometre karelik alana yayılan köy ve beldelerin teröristlerden temizlenip kontrole alındığını belirtti. Kaynak Halep Kenti ve kırsalının muhtelif bölgelerinde de teröristlerin araç, cephane ve sayı bakımından büyük kayıplara uğratıldıklarına da dikkat çekti.

Lazkiye kırsalında stratejik önem taşıyan bir dizi bölge ve tepenin kontrole alındığını belirten kaynak; Rehyaniye – Bradon ekseninde terörist taşıyan 40 araçtan ibaret bir konvoyun tamamıyla imha edildiğini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.