Suriye barış müzakereleri ertelendi

  • 15 Şubat 2017
  • 1.220 kez görüntülendi.
Suriye barış müzakereleri ertelendi

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bugün düzenlenmesi kararlaştırılan 3. tur Suriye müzakerelerinin, Suriye muhalifi silahlı gruplar ile Türkiye heyetinin yer almaması sonucu yarına ertelendiği bildirildi.

El’alem kanalının haberine göre, bu müzakereler İran, Rusya ve Türkiye’nin girişimiyle, Suriye’de barışın tesisi amacıyla düzenleniyor.

1.tur müzakereler, 23 ve 24 ocak tarihlerinde  Astana’da düzenlenmiş ve ilk kez Suriye devleti ile muhalifleri direkt olarak masaya oturmuşlar ve müzakere etmişlerdi.

Sözkonusu müzarekelerin asıl hedefi, terörizm ile mücadele ve Suriyeli muhalif gruplar ile Suriye devleti arasında diyalogu sağlamaktır.

Geçen hafta da Astana’da İran, Türkiye ve Rusya arasında  uzmanlar düzeyinde oturum düzenlenmiş ve oturumda, Suriye’de ateşkesin yürürlüğü, kontrolü ve güven sağlayıcı tedbirler ele alınmıştı.

Bu arada Kazakistan dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, Astana’da 3. tur oturuma, Türkiye, İran, Rusya heyetleri ile Suriye yönetimi muhalifleri temsilcileri ve Suriye devleti, BM Suriye işleri temsilcisi Mistura ile Amerika ve Ürdün’ün temsilcilerinin katılacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.