Suriye Başmüftüsü Hassun Tahran’da Cuma Namazından Önce Bir Konuşma Yaptı…

  • 10 Ocak 2015
  • 901 kez görüntülendi.
Suriye Başmüftüsü Hassun Tahran’da Cuma Namazından Önce Bir Konuşma Yaptı…

Suriye Başmüftüsü Ahmet Bedrettin Hassun, Müslüman halklara, insan yaşamı, doğanın selameti ve toprak bütünlüğü gibi temellere dayanan İslami değerleri yaşamın içinde somut olarak sahiplenme çağrısında bulundu.

Hassun 2Tahran’da bugün Cuma Namazından önce bir konuşma yapan Hassun; bir İslam ülkesi olan İran’ın bilim, bilgi ve kendi kendine yetme konusunda bir örnek temsil ettiğini dile getirerek Batının geliştirmiş olduğu silahların ölüm odaklı olduğunu ancak İslam değerleri temelinde bilimin insana ölüm değil yaşam vermesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasında yaşanmakta olan kriz süresince Suriye’nin direnişini destekleyen İran halkı ve yönetimine Suriye halkının şükran ve minnet duyduğunu ifade eden Hassun; terörün İslam alemini bölüp parçalamak amacıyla bölge topraklarına gelmiş olduğunu ve teröre karşı kazanılacak zaferin bütün ümmetin zaferi olacağını belirtti.

Bilineceği üzere İran’ın Başkenti Tahran’da 21. İslami Birlik Konferansı ve kutsal doğum haftası münasebetiyle düzenlenen faaliyetler 65 ülkeden 400 şahsiyetin katılımıyla devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.