Suriye: Bazı ülkeler Güvenlik Konseyi’ni suiistimal ediyor

  • 31 Mart 2021
  • 3.592 kez görüntülendi.
Suriye: Bazı ülkeler Güvenlik Konseyi’ni suiistimal ediyor

Suriye’nin BM temsilcisi bazı ülkelerin Güvenlik Konseyi’nin insani girişimleri siyasileştirmek için suiistimal ettiğini söyledi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Besam Sebag dün Suriye’ye insani yardımlar sürecinin siyasileştirilmesini eleştirerek, bazı ülkelerin Suriye’de insani eylemleri siyasileştirmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni suiistimal ettiğini ve Suriye halkına dayatılan eylemlerin facia sonuçlarını gözardı ettiğini söyledi.

Suriye temsilcisi ayrıca Türkiye’den askeri güçlerini Suriye topraklarından çekmesi ve teröristlere desteğini durdurmasını istedi.

Sebag ayrıca Amerika’dan da Türkiye’nin işgali ve ayrılıkçı gruplara desteğine ayrıca Suriye kaynaklarını yağmalamaya son vermesini de istedi.

Sebag ayrıca terörist grupların sivillerin insani koridordan geçişini engelleyerek onları rehin aldığı ve insani kalkan oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada Suriye Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Bessam Taame, geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada, Suriye petrolünün Amerikan terörist askerleri tarafından yağmalanmasını eleştirdi. Taame, Amerika’nın işgal ettiği bölgelerin Suriye petrol kaynaklarının yüzde 90’ını içine aldığını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.