Suriye birlikleri, teröristlerle karşı ilerlemelerine devam ediyor

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.175 kez görüntülendi.
Suriye birlikleri, teröristlerle karşı ilerlemelerine devam ediyor

Suriye ordu birlikleri, ülkenin muhtelif noktalarında terörist unsurlara karşı ilerleme ve zaferlerini sürdürerek, yeni başarı ve kazanımlara imza attı.

Suriye ordu birlikleri, hava güçlerinin  desteği ile Hama İlinin doğu kırsalında radikal terör örgütü IŞİD’e karşı operasyonları kapsamında Dkeyla Beldesi ekseninde ağır silahlarla donatılmış 3 araç ve uzaktan kumandalı insansız hava aracı imha ettiklerini belirtti.

Rus hava güçlerinin de Ukeyrebbat Beldesinde IŞİD’in büyük bir cephane deposuna ilaveten Ukeyrebbat – Suhne yolu üzerinde araçların toplandığı bir karargahı imha ettiklerini ifade eden askeri kaynak, buralarda da çok sayıda teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Bu arada Suriye hava güçleri Humus İlinin uzak doğusu Badiye Bölgesinde Irak sınırları eksenine düşen Ğarrab Hadle Dağında IŞİD’e ait mühimmat deposu, 3 komuta karargahı, 2 kamyon ve muhtelif tür 6 aracı ihtiva ettikleri teröristlerle birlikte imha etti.

Diğer yandan askeri bir kaynak ordu birliklerinin Deyrezzor’da Muvazzafin, Panorama, Makabir ve Serda bölgelerinde radikal terör örgütü IŞİD çeteleri ile şiddetli çatışmalara girdiklerini belirtti. Kaynak çatışmada aralarında tehlikeli isimlerin bulunduğu çok sayıda teröristin mlü yaralı düşürüldüğünü, siperlendikleri bir karargahın da ateşe verildiğini kaydetti.

Topçu birlikleri  Sanayi, Cbeyle ve Makabir bölgelerinde IŞİD karargahları ve siperlerini yoğun ateşe tuttuklarını aktaran kaynak, buna eş zamanlı olarak ordu birliklerimizin de Hassarat ve eski havaalanı semtlerinde radikal terör örgüte ait iki karargahı muhtevalarıyla yok ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak Suriye güçlerinin de Hassarat ve Panorama bölgelerine ek olarak Bğayliye Beldesinde radikal çetelerin araç, karargah ve siperlerini imha ettiklerini ifade etti.

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, ordu birliklerinin Rakka kırsalının güneyi Şnan, Sabha ve Cabla Beldelerini IŞİD’ten kurtarmaları ve beldelerde teröristlerin özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bubi tuzakları ve mayınları temizlemeleri ardından vatandaşların yarından itibaren evlerine ve işlerine dönebileceklerini belirtti.

Komutanlık yayınladığı bültende ordu birliklerinin ilgili kurumlarla birlikte evlerine dönmek isteyen vatandaşlara gereken kolaylık ve desteği temin edeceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.