Suriye BM’den İsrail’e Yaptırım Uygulanmasını Talep Etti…

  • 08 Aralık 2014
  • 896 kez görüntülendi.
Suriye BM’den İsrail’e Yaptırım Uygulanmasını Talep Etti…

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail tarafından Suriye topraklarında gerçekleştirilen hava saldırıları nedeniyle Birleşmiş Milletler’den (BM) İsrail’e yaptırım uygulamasını talep etti.

Bakanlığın BM Genel Sekreterliği ve Güvenlik Konseyi Başkanlığı’na hitaben kaleme aldığı mektupta, “Suriye hükümeti, terörizme dönük desteğini gizleme gereği dahi duymayan İsrail’e, BM tüzüğü gereğince yaptırım uygulanarak, İsrail’in benzer eylemleri gelecekte de tekrar etmesinin önüne geçilmesini talep etmektedir,” denildi.

Mektupta, İsrail’in Şam Uluslararası Havaalanı’na ve Dimus bölgesindeki hedeflere dönük hava saldırısında bulunarak Suriye’nin egemenlik haklarına “çirkin bir saldırı gerçekleştiği”, ifade edildi. Bakanlık, İsrail’in hava saldırılarının, özellikle Suriye ordusunun son zamanlarda bazı bölgelerde ilerlemesine dönük bir misilleme ve Suriye’deki terörist gruplara bir destek olarak görüldüğünün altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.