Suriye: Böylelerinin İlke ve Değerlerde Ders Verme Hakları Yoktur.

  • 17 Mart 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Suriye: Böylelerinin İlke ve Değerlerde Ders Verme Hakları Yoktur.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Fransa ve İngiltere’nin; Avrupa Birliğinin Suriye ve halkına yönelik savaşa daha çok bulaşmasına yol açacak ve Suriye’de masum kanların akıtılmasına daha çok ulaştıracak tutum ve politikalarını hala sürdürmekte olduğunu belirtti.

Bakanlık bugün yayınladığı beyanında; Fransa ve İngiltere’nin bu çabalarının sonuçlarına örnek olarak AB’nin dün Suriye halkına karşı yeni yaptırımlar uygulama niyetini ilan ettiğine işaret etti.

AB’nin söz konusu iki devletin tutumları doğrultusunda izlediği bu dar görüşlü yönteme işaret eden Bakanlık; bu yöntemin Suriye’de krizin devam etmesi, terörün daha çok yayılması ve daha fazla masum kanların akıtılmasından AB’yi sorumlu kılacağına dikkat çekti. Bakanlık BM misakı ve uluslar arası kararlara aykırı olan tek taraflı zalim yaptırımların Suriye halkını direk olarak hedef aldığını, insani durumları olumsuz etkilediğini ve masum halkı zor durumda bıraktığına vurgu yaptı.

AB’de üye kimi devletlerin kendi topraklarında özellikle Katar ve Suudi Arabistan olmak üzere körfez ülkelerin yatırımlarını cezp etme amacıyla izledikleri politika ve tutumlara dikkat çeken Bakanlık; insan hakları ve ilkeleriyle tamamen çelişen bu davranışlara sahip olanların ilke ve değerlerde ders vermelerinin mümkün olmadığının altını çizdi.

Bakanlık beyanında ayrıca AB’de üye olan ve bu gibi tutumlardan rahatsızlığını ifade eden devletlerin özellikle Fransa ve İngiltere olmak üzere AB’nin diğer üyelerine bu konuda sınır koymaları gerektiğini ifade etti.

Beyanının sonunda Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı kimi üyelerin AB’yi kendi sömürücü ve hegemonyacı ajandaları çerçevesinde edat olarak kullandığını, izledikleri tutumlarla AB’yi birçok açıdan olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

AB dün yayınladığı beyanda Suriye’ye karşı düşmancı tutumlarını yeniden ifade ederek, Suriye halkına yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya devam edeceğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.