Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’dan İran’la istişarelerin devamına vurgu

  • 02 Mart 2022
  • 215 kez görüntülendi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’dan İran’la istişarelerin devamına vurgu

Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve İslami İran Dışişleri Bakanı Kurmayı Ali Asger Haci bölge gelişmelerini ve Astana süreci çerçevesinde Suriye’nin milli diyalog ve siyasi müzakereleri ve anayasa komisyonunun çalışmalarının devam etmesini görüştü.

Dışişleri Bakanı Kurmayı Haci Salı günü Suriye’nin başkenti Şam’da Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile gerçekleştirdiği görüşmede askeri sahada son duruma ve Şam yönetiminin başka ülkelerle ilişkilerinde yeni açılımlara işaretle, Batılı devletlerin Suriye’yi inzivaya itme politikası başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

Haci, Astana sürecinin garantör ülkelerinin Dışişleri Bakanları ve liderlerinin Tahran’da oturum düzenlemeleri gündemde olduğunu, bu konunun takipçisi olduklarını kaydetti.

Haci ve Esad ayrıca Ukrayna’da meydana gelen son gelişmeleri ve ABD ve NATO’nun bölgesel ve uluslararası düzeyde krizlerde ifa ettikleri rollerini ele aldı.

Görüşmede Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad bölgesel ve küresel gelişmelerin hızına ve ayrıca İran ve Suriye arasındaki stratejik ilişkilere temas ederek iki ülkenin özellikle bölge gelişmelerinde dönüm noktası sayılan konularda istişarelerini sürdürmelerine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Kurmayı Haci Suriye ziyareti sırasında geçen gün de Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad’la görüşmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.