Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın Suriye krizini değerlendirdi

  • 19 Temmuz 2016
  • 837 kez görüntülendi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın Suriye krizini değerlendirdi

Beşşar Esad, Lübnan Halk Partisi Başkanı Neccah Vakim liderliğindeki “El Cebhe El-Arabiyye El Takdimiyye” heyetini kabul edip yaptığı görüşmede , Suriye’nin Birleşmiş Milletler gözetimindeki müzakerelerden ayrılmayacağını belirtti.

İran ve Hizbullah ile  Suriye’deki tekfirci terörizm ile savaş’ta müttefik olduklarını, Suriye’nin bu savaşında hiçbir pazarlığa yer vermeyeceğini ve yabancı güçlerin yönetip beslediği tekfirci teröristlerle sadece Suriye Ordusuyla müttefiklerinin mücadele edebileceğini vurguladı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Suriye ordusuyla müttefik güçlerin terörizmi imha etmekle Suriye’nin geleceğini belirlemede etkin rol ifa edeceklerini söyledi.

Lübnanlı heyetin üyeleri de “Suriye’nin bu savaşta kesin zafere ulaşacağına ve bu ülkenin Arap ülkelerinin ayağa kalkışına önderlik yapacağına inandığını belirterek, eğer Suriye halkı bu savaşta direnç göstermeseydi, bölgede durum daha farklı olurdu” dediler.

Beşşar Esad, İran, Hizbullah ve Suriye Ordusunun operasyon odalarının devam eden faaliyetlerine, siyasi, diplomatik ve askeri işbirliğine değinerek, İran ve Hizbullah’ın bu savaştaki çabalarının takdire şayan olduğunu kaydetti. Suriye halkı mart 2011 tarihinde halk itirazlarıyla karşılaştı. Fakat bazı komplocu kesimler bu kitlesel itirazları kana buladılar. Suudi Arabistan, Katar ve birleşik Arap emirlikleri gibi gerici monarşi rejimleriyle terörist Siyonist israil rejimi, Batılı sömürgeci güçler ve Türkiye hükümetinin müdahalesi sonucu, Suriye’de silahlı çatışmalar başladı. Suriyeli polisler topluca katledildiler. Suriye savunma ve milli güvenlik kurulu binası bombalı saldırıyla havaya uçuruldu. Türkiye merkezli sözde özgür Suriye ordusu terör saldırılarını arttırdı. Ardından tekfirci selefi Vahhabi terör örgütleri Türkiye topraklarında örgütlenip, gerici Arap rejimlerinin silah ve petro dolarlarıyla beslendiler. DAEŞ, Nusra cephesi ve İslam ordusu gibi tekfirci vahşi terör örgütleri en az 80 ülkeden gladyatör milis gücü ve savaşçıyı kendi saflarına çekebildiler. Suriye cumhurbaşkanı Esad, son beş yılda Suriye’nin terörizmden temizlenmesi, ülkenin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için Suriye ordusu ve güvenlik güçleriyle müttefiklerinin kararlı bir şekilde savaştıklarını söyledi. Beşşar ayrıca, Suriye yeni hükümetinin milli barışı sağlamak amacıyla çalıştığını, Şam Hükumetinin terörist gruplarla tam bir bilinçle mücadele ettiğini, IŞİD, El-Nusra ve Suriye’de bulunan diğer silahlı terör grupları arasında hiçbir fark bulunmadığını, Halep’te bulunan askeri güçlerin bu şehrin doğu bölgelerindeki kuşatmayı kıracaklarını ve ablukaya alacaklarını ve Şam, Humus ve diğer bölgelere ilerleyeceklerini de kaydetti. Suriye cumhurbaşkanı Esad, Irak Başbakanı Haydar El- İbadi’nin de terörizmle mücadele konusunda Suriye ile ciddi bir şekilde işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

Suriye halkına ve hükümetine karşı dayatılan terörizme karşı mücadelede İran Suriye halkı ve ordusuna destek vermektedir. İran’a göre, Suriye halkının temel hakları sağlanıp korunmalı, Suriye milli birliği ve toprak bütünlüğü korunmalı, Suriye halkının talepleri temin edilmeli, serbest seçimlerle Suriye halkının kaderi bizzat kendi eliyle belirlenmeli, Suriye’nın anti Siyonist cephedeki varlığı devam etmelidir. Suriye, İran İslam cumhuriyeti, Lübnan Hizbullah’ı, HAMAS ve Filistin İslam cihad hareketi başta olmak üzere Filistin halk kurtuluş savaşından oluşan işgal karşıtı ve anti Siyonist cephenin belkemiğidir. Bu nedenle Suriye’nin tekfirci terörizmden temizlenmesi gerekir. Lübnan Hizbullah’ı da Tekfirci terörizmin lübnan’a sızmasını engellemek amacıyla Suriye sahasında hunhar ve yıkıcı tekfrici terörizmi imha etmek için, Suriye ordusuna destek vermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.