Suriye cumhurbaşkanı: Bu savaş insanlık tarihinde bir dönüm noktasıdır

  • 14 Eylül 2017
  • 1.283 kez görüntülendi.
Suriye cumhurbaşkanı: Bu savaş insanlık tarihinde bir dönüm noktasıdır

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün; Suriye halkı ve işçileri ile dayanışma amaçlı olarak düzenlenen uluslar arası sendikalar forumu katılımcılarından bir heyeti kabul etti.

Fars haber ajansının SANA’ya dayanarak verdiği habere göre aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yaklaşık 60 ülkeden sivil toplum örgütleri, kurum ve sendika temsilcilerinin katıldıkları forumda; terör ve yaptırımların yanı sıra emperyalist müdahaleler karşısında Suriye halkı ve işçileriyle dayanışma vurgulanmıştı.

Esad buluşmada; sivil toplum faaliyetleri ve toplumsal güçlerin, terörü destekleyen devletler dahil bölge ve tüm dünyaya yayılan terörün tehlikesine karşı toplumu bilinçlendirmedeki rollerine dikkat çekti. Ahlaksız ve kanunsuz yaptırım ve dayatmaların olumsuz etkileri konusunda bilinçlendirmede de bu sivil faaliyet ve güçlerin misyonuna dikkat çeken el Esad, dünyanın hegemonyacı ve sömürücü devletlerinin uluslar arası kanun ve kararlara tamamen aykırı olan bu yaptırım ve dayatmaları egemenliklerinden ve bağımsızlıklarından ödün vermek istemeyen halklara ve devletlere karşı uygulamaya çalıştıklarına vurgu yaptı.

Beşar Esad yedi yıla yakın süredir Suriye ve halkına dayatılan muhtelif yönlü savaş ve ekonomik yaptırımlara rağmen Suriye’nin; halkının mücadelesi, ordusunun kahramanlığı ve fedakarlığının yanı sıra dost devletlerin desteği ile şanlı zafere doğru adım adım ilerlediğine dikkat çekti.

Konuk heyet üyeleri ise ülkelerinin halkları ve işçilerinin terör ve yaptırımlara karşı Suriye halkı ve işçileri ile dayanışmalarını ifade ettiler. Suriye ve Suriyelilerin günümüzde karşı koydukları bu savaşın tüm bölge ve dünya açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden heyet üyeleri; bu savaşın sonuçları ve verileri itibarıyla insanlık tarihinde bir dönüm noktası teşkil ettiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.