Suriye Cumhurbaşkanı Haşd’iş Şabi kurumu başkanını kabul etti

  • 04 Mart 2022
  • 222 kez görüntülendi.
Suriye Cumhurbaşkanı Haşd’iş Şabi kurumu başkanını kabul etti

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Irak’taki Haşdi Şabi Heyet Başkanı Faleh El Feyyaz’ı kabul etti ve onunla iki ülke arasındaki mevcut işbirliği alanlarını, özellikle sınır kontrolü ve o bölgede bulunan terör örgütleriyle mücadele ile ilgili ortak güvenlik konularını görüştü.

Görüşmede ayrıca, terörü destekleyen ülkelerin yaptıklarıyla yüzleşmede çabaların yoğunlaştırılmasının öneminin vurgulandığı yerde, bu örgütleri yeniden canlandırma girişimleriyle, sınırın her iki tarafındaki Suriye ve Irak ordularının dayattığı istikrarı baltalamaya çalışıldığı belirtildi.

Irak kaynaklarına göre, ülkenin Suriye ile olan sınır bölgeleri, IŞİD’in Irak güvenlik güçlerine karşı operasyon başlatabileceği bir yer haline geldi.

IŞİD unsurlarının Irak ve Suriye’nin bazı bölgelerindeki saldırıları son haftalarda arttı; Birçok Iraklı ve Suriyeli kişi ve grup, IŞİD hareketlerindeki artışı ABD’nin iki ülkedeki işgalci varlığını sürdürme planına bağlıyor.

Suriye ve Irak’taki silahlı kuvvetler ve direnişçiler, teröristlerin kalıntılarına yönelik askeri operasyonlar düzenlemeye devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.