Suriye CumhurbaÅŸkanlık Ofisi: Kudüs, Her Zaman Filistin’in BaÅŸkenti Olarak Kalacak

  • 07 Aralık 2017
  • 1.368 kez görüntülendi.
Suriye CumhurbaÅŸkanlık Ofisi: Kudüs, Her Zaman Filistin’in BaÅŸkenti Olarak Kalacak

Suriye CumhurbaÅŸkanlık ofisi, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü iÅŸgal rejimi Ä°srail’in baÅŸkenti olarak resmiyete tanımasına tepki göstererek, Kudüs ÅŸehri’nin Filistin ülkesinin baÅŸkenti olduÄŸunu ve her zaman da böyle kalacağını bildirdi.

Ä°RÄ°B haber ajansının bugün Åžam’dan verdiÄŸi habere göre Suriye CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esade’ın ofisi, Kudüs ÅŸehrinin gelecek bağımsız Filistin devletinin baÅŸkenti olacağını bildirerek, Filistin meselesinin arap halklarının vicdanlarında canlı kaldığını ve Kudüs’ün baÅŸkentliÄŸinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına kadar her zaman da canlı kalacağını bildirdi.

Bu bildiride hiç bir ülke veya cumhurbaÅŸkanının, Kudüs’ün gelecek kaderini belirleme hakkına sahip olmadığı, Filistin davası ve halkının iradesinin bu ÅŸehrin ve Filistin’in gelecek kaderini belirleyeceÄŸi hatırlatılmıştır.

Öte yandan Suriye; Washington idaresinin ABD büyükelçiliğini Kudüs Kentine taşıma ve Kudüs’ün işgalci ve gaspçı İsrail’in başkenti olarak tanıma azmini şiddetle ve keskin ifadelerle kınadı.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak; Filistin halkının toprakları olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi kararının yol açabileceği tehlike ve tırmandırmaların sorumluluğun ABD ve bölgede onunla işbirliği içinde olan rejimlere düşeceğinin altını çizdi.

Yetkili kaynak bunun Filistin ve halkına karşı insanlık bir dışı bir gasp niteliği taşıdığına dikkat çekerken, bölge halklarını hegemonyaya alma ve zenginliklerini sömürme amaçlı gaspçı İsrail’in konumunu güçlendirme amacı taşıdığını kaydetti.

Bunun aynı zamanda uluslar arası kanun ve misaklara açık ve aleni bir ihlal teşkil ettiğini belirten yetkili kaynak; ABD, İsrail ve müttefiklerinin bu karar ve misakı aldırmadığına kesin bir kanıt teşkil ettiğini vurguladı.

Yetkili kaynak dünya halkları arasında fitne ve anlaşmazlığı körükleyip savaşlara yol açan, uluslar arası barış ve güvenliği tehdit eden ABD’nin bu düşmancı despot politikalarına son verip tek kutuplu dünya sistemine son vermenin önemini bir kez daha ifade etti.

Suriye’nin bölge halklarını hak ve hukuklarını savunmaya çağırdığını belirten yetkili kaynak; Filistin halkı ve tüm mazlum halklara destek davetinde bulunduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.