Suriye Devlet Bakanı: Filistin Davası, Suriye’de Merkezi Dava Olarak Kalacak

  • 22 Nisan 2015
  • 696 kez görüntülendi.
Suriye Devlet Bakanı: Filistin Davası, Suriye’de Merkezi Dava Olarak Kalacak

Siyo-Amerikan saldırılara karşı koymadaki mücadelesinde Suriye’ye destek ve Filistin’deki diyarlarına geri dönüş haklarına tutunmanın vurgusu olarak bugün ulusal uzlaşma işlerinden sorumlu devlet bakanlığının gözetimi altında Filistin Halk Forumu Şam’daki Esad Kütüphanesinde ‘Mülteci Kampları, Diyarlarımıza Dönüşün Kapısıdır’ sloganı altında faaliyetlerine başladı.

Forum açılışında konuşan Ulusal Uzlaşma İşlerinden Sorumlu Devlet bakanı Ali Haydar; Filistin davasının Suriye’de merkezi dava olarak kalacağının altını çizdi. Haydar Suriye ve Filistin’i hedef alan terör arasında hiçbir farkın bulunmadığına ışık tuttu.

Filistin Kurtuluş Halk Cephesi/Genel Komutanlık genel sekreter yardımcısı Telal Naci; Filistinlilerin diyarlarına dönüş haklarının, Filistin davasının özünü teşkil ettiğini, bu haktan ödün vermenin de söz konusu bile olamayacağının altını çizdi.

Suriye’nin maruz kaldığı bu evrensel kudurmuş savaşın bir nedeninin de Suriye yönetimi ve halkının Filistinlilerin meşru haklarını desteklemeleri olduğuna dikkat çeken Naci; Suriye’de terör örgütlerin dış güçlerin yönlendirmeleriyle Filistinli mültecilerin yaşadıkları bölgeleri hedef almalarının, geri dönüş hakkını baltalama amacı taşıdığına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.